Hlavní obsah

Zpod kamionu u Jihlavy vypadli migranti, jeli prý z Maroka

Právo, pch
Jihlava

Na podvozku návěsu zahraničního kamionu riskovali život tři migranti, které policie v pondělí odpoledne zadržela na dálničním odpočívadle poblíž Jihlavy. Řidič o černých pasažérech, kteří v životu nebezpečných podmínkách přečkali kolem jednoho tisíce kilometrů, nevěděl. Informovala o tom policejní mluvčí Dana Čírtková.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamion přivezl migranty

 
Článek

Tří osob, které podle slov policejní mluvčí doslova vypadly na vozovku z podvozkového prostoru bulharského kamionu v čase, kdy se začalo stmívat, si na dálničním odpočívadle na 111. kilometru všiml jeden z přítomných. Okamžitě to nahlásil na linku 158 i s doplněním, že se ony tři postavy postupně zvedly a spěšně zamířily k blízkému lesu. Jedna z vyslaných policejních hlídek tři muže bez dokladů záhy ještě v prostoru dálničního odpočívadla objevila.

Jihomoravští policisté chytli dalších deset migrantů

Krimi

„Uvedli, že jsou státními příslušníky Maroka a že jsou uprchlíci,“ informovala Dana Čírtková. Jak vyplynulo z jejich výslechu na odboru cizinecké policie, kde byli nejdřív testováni na covid-19 (s negativním výsledkem), v úkrytu v podvozkové části cestovali až z Rumunska a měli namířeno do západní Evropy: dva uvedli Španělsko a Itálii, třetí místo nespecifikoval.

Foto: Policie ČR

Kamion, ve kterém cizinci jeli.

„Po provedených nezbytných úkonech byli všichni tři cizinci v úterý 24. listopadu umístěni do zařízení pro cizince za účelem předání podle readmisní dohody na území Slovenské republiky,“ nastínila další cestu trojlístku policejní mluvčí.

Strážci zákona ve spolupráci s celní správou prověřili i bulharského řidiče. „Dospěli k závěru, že neměl o skrytém převozu migrantů v podvozkové části ani tušení. Proto nebyl žádný zákonný důvod řidiče zadržovat,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám