Hlavní obsah

Tyran, který otrávil své psy výfukovými plyny, dostal podmínku

– Pelhřimov

Okresní soud v Pelhřimově uložil 60letému muži osmiměsíční podmínku za utýrání jeho dvou psů v Kamenici nad Lípou. Na dotaz Novinek to v úterý uvedla soudkyně Jitka Papežová. Zvířata uhynula v autě poté, co jim tam odsouzený pustil výfukové plyny. Rozsudek je pravomocný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pachatel byl pravomocně odsouzen pro přečin týrání zvířat k trestu odnětí svobody v trvání osmi měsíců s podmíněným odkladem na zkušební dobu dvou let,“ konstatovala Papežová bez dalších podrobností.

Případ byl původně projednáván v září ve zkráceném přípravném řízení, ale jelikož pachatel nesouhlasil s navrženým trestem, bylo nařízeno hlavní líčení. Verdikt padl již v listopadu.

Surové týrání se odehrálo v noci na 22. srpna. Pětiletého psa a osmiletou fenu zavřel 60letý muž do svého osobního automobilu a do interiéru vozidla natáhl hadici, kterou napojil na výfuk auta. Vozidlo pak nechal nastartované přes noc.

Obě zvířata během několika hodin uhynula. Našli je náhodou policisté, kteří v tu dobu prověřovali v obci jiné oznámení. Podle veterinární správy šlo o trýznivé a surové usmrcení. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám