Hlavní obsah

Tyran zavřel své psy do auta a otrávil je výfukovými plyny

Pelhřimov

Otřesný případ týraní zvířat vyšetřovali policisté na Pelhřimovsku. Muž ze Zlínska zabil podle policie své psy, protože už na ně neměl dostatek sil. Naprosto nepochopitelný je způsob, jakým to udělal. Zavřel je totiž do auta a otrávil výfukovými plyny. Hrozí mu až tři roky vězení.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O surovém týrání, které se odehrálo v Kamenici nad Lipou v noci na 22. srpna, informovala mluvčí policie Monika Pátková v úterý.

„Pětiletého psa a osmiletou fenu zavřel 60letý muž do svého osobního automobilu a do interiéru vozidla natáhl hadici, kterou napojil na výfuk auta. Vozidlo pak nechal nastartované přes noc,“ uvedla Pátková.

Obě zvířata během několika hodin uhynula. Našli je náhodou policisté, kteří v tu dobu prověřovali v obci jiné oznámení. Podle veterinární správy šlo o trýznivé a surové usmrcení.

Zkrácené přípravné řízení

Zkrácené přípravné řízení podle trestního řádu znamená, že pachatel nebyl obviněn a policie očekává, že ho bude možné do dvou týdnů postavit před soud. Státní zástupce také může s podezřelým sjednat dohodu o vině a trestu, navrhnout soudu jeho potrestání nebo případ odložit.

Zdroj: ČTK

Případ policisté zpracovali ve zkráceném přípravném řízení a spis předali žalobci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám