Hlavní obsah

Trojice mladíků terorizovala lidi v Brně

Právo, pko
Brno

Na loupeživé výpravy vyráželi do okolí tzv. brněnského Bronxu tři mladíci ve věku patnáct až osmnáct let. Za cíl svých útoků si vybírali především své vrstevníky, ale v několika případech si troufli i na čtyřicátníky.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Do jejich arzenálu patřilo fyzické napadání, ale nikterak se nerozpakovali na podporu svých požadavků vytáhnout i nůž. Podle kriminalistů mají na svědomí nejméně 13 loupeží, při kterých způsobili škodu za 120 tisíc korun.

Past nad povedenou trojicí sklapla v neděli večer, kdy pobertové zaútočili na dvacetiletého mladíka. Policisté byli na místě do několika minut, přepadený muž strážcům zákona sdělil, že ho zbily a okradly tři osoby, navíc hlídce uvedl přesný popis a směr jejich útěku. Policisté všechny tři mladíky dopadli během chvilky na ulici Dornych, mladí loupežníci pak putovali rovnou do policejní cely.

„V okamžiku, kdy si trojici převzali kriminalisté k dalšímu šetření, bylo jasno. Jedná se totiž o mladíky, kteří se v posledních čtrnácti dnech věnovali uvedené trestné činnosti téměř každý den. Celé záležitosti se kriminalisté stále intenzivně věnují a zjišťují další skutečnosti,“ řekla policejní mluvčí Andrea Straková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám