Hlavní obsah

Třináctiletý chlapec upadl na sjezdovce. Lyže mu rozřezala nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klínovec

Třináctiletého Němce s hlubokou řeznou ránou na noze zachraňovali ve středu členové Horské služby v Krušných horách. Pro chlapce přiletěl vrtulník z Německa.

Foto: Horská služba

Pro chlapce přiletěli němečtí záchranáři

Článek

Hoch se zranil v lyžařském areálu na Klínovci. Všimli si ho tamní pracovníci, kteří přivolali pomoc s tím, že mladík silně krvácí z nohy. O chvíli později byli na místě horští záchranáři.

Horská služba na Silvestra zachraňovala na Sněžce dva turisty

Stalo se

„Ihned mu rozstříhali kalhoty a zjistili, že při pádu mu jeho vlastní lyže způsobila velmi hlubokou, asi 15 centimetrů dlouhou řeznou ránu. Hrana lyže naštěstí minula tepnu, která v těch místech u třísla nohou prochází,“ uvedl náčelník Horské služby Miroslav Račko.

Běžkař v Jizerských horách zkolaboval ve frontě na občerstvení

Krimi

Záchranáři mu zastavili krvácení a zafixovali ho do vakuové matrace. Dispečink mezitím kontaktoval německé záchranáře, kteří na místo vyslali jak sanitku, tak vrtulník. Do 15 minut byl mladý muž v péči záchranářů a zamířil do německé nemocnice na operaci.

Horská služba si pochvaluje spolupráci s Němci, kteří mohou být na místě zásahu stejně rychle jako čeští záchranáři. Pakliže jde o německé občany, kontaktuje Horská služba Němce přednostně, odpadne tak jazyková bariéra.

Reklama

Výběr článků

Načítám