Hlavní obsah

Tři turisté si vyrazili na Pravčickou bránu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté se nestačili divit, když v sobotu nedaleko Pravčické brány našli tři turisty. Navzdory několikadenním katastrofálním požárům si vyrazili na výlet.

Foto: HZS

Pravčická brána po požáru

Článek

„I přes naše opakované apely se včera v podvečer dva nezodpovědní muži a jedna žena vydali na Pravčickou bránu, a to přes dosud neuhašená místa. Policisté je z národního parku vykázali a naposledy věc vyřešili domluvou,“ sdělili policisté na Twitteru.

Navíc strážci národního parku našli v lese místo, kde si někdo udělal táborák, přestože kousek odtud hořelo.

„Je naprosto neuvěřitelné, co prostě takováto skupina lidí dokáže, a je mi z toho smutno. Pro to já opravdu nemám nějaké vysvětlení, lidská blbost je s dovolením opravdu nekonečná a bojovat s lidskou blbostí je předem ztracený boj,“ řekl ředitel správy národního parku Pavel Benda České televizi.

V neděli ráno panovala v okolí požáru hustá mlha. Když dopoledne opadla, mohly vyrazit do akce vrtulníky a letadla. Celkem tam pracuje šest strojů.

V sobotu nemohly kvůli špatnému počasí vzlétnout tři české stroje Antonov a dva švédské letouny Air Tractor. Požár pomáhalo hasit sedm českých a slovenských vrtulníků a čtyři vrtulníky z Německa.

V Českém Švýcarsku spadl hasič ze skály

Domácí

Lesní požár trvá už týden. Hasičům se v sobotu na některých místech podařilo přejít do takzvaného požárního útoku, snažili se zmenšovat hořící plochu.

Reklama

Výběr článků

Načítám