Hlavní obsah

V Českém Švýcarsku spadl hasič ze skály

Při hašení požáru v národním parku České Švýcarsko se v sobotu odpoledne vážně zranil hasič. Spadl ze skály a vrtulník ho převezl do nemocnice v Ústí nad Labem. Neměl by však být v bezprostředním ohrožení života, uvedl mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Živě: Hasiči se potýkají s požárem už šestý den. (Video je bez zvuku)Video: HZS ČR

 
Článek

„Mohu potvrdit zásah v Hřensku, kde jsme v tuto chvíli transportovali do ústeckého traumacentra jednoho ze svých kolegů po pádu ze skály,“ řekl Voleník.

O zranění jednoho ze zasahujících hasičů informovali hasiči na Twitteru. „Při zásahu byl zraněn jeden z profesionálních hasičů, úraz se stal v lesním porostu při pádu stromu. Hasič byl transportován v podvěsu pod vrtulníkem letecké záchranné služby na bezpečné místo, pak s ním odletěl do nemocnice,“ uvedli.

Dva zraněné hasiče převzali do péče záchranáři v záchranářském kamionu Golem. Jednoho z nich podle Voleníka poštípaly divoké vosy a včely, druhý utrpěl středně těžké zranění nohy. Sanitky oba převezly do nemocnice v Děčíně.

Generální ředitel hasičského záchranného sboru Vladimír Vlček již dříve uvedl, že dosud byl při hašení lehce zraněn jeden hasič, kterému zřejmě vlétla jiskra do oka. Jinak podle něj bylo nutné ošetřit jen drobná zranění, například odřeniny, jeden z hasičů si vymknul kotník.

Les v národním parku začal hořet v neděli a požár se rozšířil i přes hranice do Saska. Podle satelitních snímků požár zasáhl území o rozloze 1060 hektarů. Ode dneška platí zákaz vstupu do lesa na vybraném území národního parku, který vydal děčínský magistrát.

Reklama

Výběr článků

Načítám