Hlavní obsah

Tři mrtví při srážce autobusu s autem na Plzeňsku

Právo, Patrik Biskup
Plzeň
Aktualizováno

Na výpadovce z Plzně směrem na Klatovy nedaleko Dobřan se srazil v úterý ráno autobus s osobním autem. Zemřeli tři lidé v osobním autě. Další čtyři lidé byli zranění. Silnice je uzavřena. Podle prvních informací jel řidič BMW nebezpečně a vyjel do protisměru.

Tragédie na silnici - tři mrtví při nehodě u Dobřan Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Nehoda se stala na horizontu silnice asi sedm kilometrů za Plzní. V linkovém autobusu na trase Plzeň – Přeštice byli čtyři lidé lehce zraněni, většinou se jedná o naraženiny a odřeniny.

„Auto mi nečekaně vjelo do protisměru, instinktivně jsem se snažil strhnout řízení, ale nepodařilo se. Po čelním nárazu nás to odhodilo mimo silnici mezi stromy,“ řekl na místě Právu řidič autobusu Václav Tříska. Podle něj v té chvíli cestovalo v autobusu 12 lidí.Ve starším voze BMW jeli dva muži a jedna žena, všichni tři při nehodě zemřeli. Podle dalšího ze svědků, řidiče kamiónu, který jel od Klatov a jízdu vozu sledoval, jeli velmi riskantně.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Následky tragické dopravní nehody u Dobřan.

„Auto kličkovalo po silnici, raději jsem si od něj nechával odstup. Na křižovatce v Přešticích dokonce zaspal řidič BMW na semaforu, musel jsem ho probudit,“ řekl svědek Právu.

Foto: Právo

Letecký záběr místa nehody.

Další z řidičů, Tomáš Hrach, jel jako první vůz za autobusem. „To BMW se vyřítilo v protisměru a vjelo přímo pod autobus. Slyšel jsem ránu, zastavil a šel k nehodě. Vypadalo to hrůzostrašně, auto bylo úplně bez střechy. Podle instrukcí dispečerky záchranky jsem se snažil lidi v autě oživovat,“ řekl Právu Hrach s tím, že u ženy dokonce nahmatal puls.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Následky tragické dopravní nehody u Dobřan.

Nehoda se podle záchranářů stala přibližně v místě, kde se zužuje čtyřproudá silnice první třídy z Plzně ve směru na Klatovy. Na místě jsou záchranáři, přiletěl vrtulník a zasahují hasiči a policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám