Hlavní obsah

Tramvaják dvojnásobně překročil povolenou rychlost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Řidič tramvaje, která ve středu vykolejila v Praze na Karlově náměstí, jel rychlostí 32,1 km/h. Při expertízách k tomu dospěla Drážní inspekce. V místě nehody, při které zahynuli dva lidé, přitom směl jet maximálně 15 km/h. Novinky o tom v pátek informoval Zdeněk Neusar, tiskový mluvčí Drážní inspekce.

Foto: Milan Turek

Znak českolipského hudebního festivalu Lípa Musica

Článek

Tramvaj číslo 22 vykolejila ve středu kolem 06:30 na křižovatce ulic Ječné a Resslovy a Karlova náměstí v místě, kde trať zahýbá směrem k Národní třídě. [celá zpráva]

Zadní vůz tramvaje narazil do lidí, kteří čekali na ostrůvku ve směru na Moráň, a smetl dva lidi. Porazil devětapadesátiletého muže a o pět let starší ženu odhodil pod projíždějící avii. Oba utrpěli velmi vážná poranění hlavy a na místě zemřeli.

Do vinohradské nemocnice byla převezena třicetiletá žena, která utrpěla vážná poranění hlavy a mozku, má několik zlomených žeber a proražené plíce. Ve středu podstoupila náročnou neurochirurgickou operaci. Její stav je nadále vážný, vyhlídky na uzdravení jsou však nadějné.

Druhou ženu převezla záchranná služba do nemocnice na Karlově náměstí. Čtyřiačtyřicetiletá žena má také vážná poranění hlavy. Vykolejený vůz tramvaje byl před nehodou plný z poloviny, lidem uvnitř se nic nestalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám