Hlavní obsah

Tramp se chtěl v lese ohřát a chytla mu záda. Pátrali po něm policisté i lesníci

Právo, mhr
Jeseník

Policisté na Jesenicku pátrali ve čtvrtek po 28letém muži, který potřeboval pomoc kvůli tomu, že se popálil, když se chtěl zahřát u ohně v lese. Nakonec mu pomoc zprostředkoval jeho známý. Právo o případu informovala v pátek policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Se žádostí o pomoc se na linku tísňového volání krátce před sedmou hodinou ráno obrátil jeho otec, kterého syn telefonicky kontaktoval a jemuž stihl sdělit, že se nachází někde v mlze, pravděpodobně na polské straně a má popálená záda. Pak už byl jeho telefon nedostupný,“ uvedla mluvčí.

Pětimetrová krajta na Zlínsku stále uniká, policie hledá muže z videa

Krimi

Jak policisté podle ní zjistili, byl pohřešovaný spíše samotář, který často trávil volný čas na túrách v lesích. „Rozjeli proto rozsáhlé pátrání, přičemž o spolupráci požádali také polské kolegy a revírníky a lesníky na Jesenicku,“ konstatovala Vybíhalová.

Příběh měl naštěstí šťastný konec. „Jak se nakonec ukázalo, podařilo se pohřešovanému, který utrpěl popáleniny zad, když se snažil v lese zahřát u ohně, zkontaktovat známého, který přivolal zdravotnickou záchrannou službu,“ doplnila policejní mluvčí.

Záchranáři zraněného muže přepravili k dalšímu ošetření na specializované pracoviště v Ostravě, kde byl hospitalizován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám