Hlavní obsah

Tragická nehoda zablokovala dálnici D1 na Vyškov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VYŠKOV

Tragická nehoda, při níž zemřeli dva lidé, zablokovala v sobotu ráno provoz na dálnici D1 ve směru z Brna na Vyškov. Třiačtyřicetiletý polský řidič rakouského vozu Lancia u obce Komořany narazil do cisterny hasičů, kteří zasahovali u předchozí nehody. Řidič nepřežil.

Článek

Lancia jela rychlostí 160 kilometrů za hodinu a při nárazu zdemolovala cisternu hasičů. "Přiřítila se kolem šesté hodiny ráno, zavadila o policejní volkswagen a zezadu narazila do cisterny LIAZ, kterou zdemolovala," řekl Novinkám.cz mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid a specifikoval způsobené škody: "Liazka má uraženou zadní nápravu, která se posunula dopředu, dopředu se posunula i celá nástavba s cisternou, poškozená je také palivová nádrž. Škoda je nejméně 900 000 tisíc korun, ale je možné, že se vůz bude muset odepsat. Odletující plechy také poškodily zásahovou Tatru 623, která má proražené sklo a světla, tam je však škoda jen pár tisíc."

Polský řidič vozu Lancia s rakouskou poznávací značkou údajně ani nebrzdil. "Místo nehody přitom bylo zřetelně označeno svítícími kužely a policisté měli rozsvícené majáčky," uvedl Haid. Podle něj měli hasiči velké štěstí, že zrovna zasahovali o kousek vedle.

Typ vozu se nepodařilo zatím specifikovat, původní zprávy, že šlo o dodávku se nepotvrdily, Lancia dodávky nevyrábí, mohlo jít o nějaký SUV.

Podle nepotvrzených spekulací Lancii řídil polský konzul.

Také první nehoda měla tragické následky, při srážce osobního vozu s kamionem zahynul jeden člověk. "Hasiči zasahovali u srážky citroenu s kamionem Volvo, která byla nahlášená v 5:39," uvedl Haid a popsal činnost hasičů: "Vyprošťovali devatenáctiletého spolujezdce z citroenu ze vsetínskou poznávací značkou, jehož třiadvacetiletý řidič vystoupil sám."

Těžce zraněného muže přepravili  do nemocnice, kde zemřel. Jeho smrt potvrdila novinkám dálniční policie v Chrlicích. Provoz na dálnici D1 z Brna směrem na Olomouc je podle ní i po poledni stále odkloněn přes Rousínov a dálniční výjezd 216. Zatím není jasné, kdy bude dálnice průjezdná.

Reklama

Výběr článků

Načítám