Hlavní obsah

Toyota při nárazu na Bruntálsku přerazila betonový sloup

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva zranění muži zůstali zaklíněni ve vraku automobilu po jeho nárazu do betonového sloupu elektrického vedení na Bruntálsku. O tom, že to musela být pořádná rána, svědčí i to, že Toyota RAV4 jeden sloup přerazila a dva další narušila.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Toyota RAV4 přerazila betonový sloup elektrického vedení. Ve voze zůstali dva mladíci.

Článek

„Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v úterý 13. listopadu u vážné dopravní nehody na Bruntálsku. Informaci o střetu automobilu se sloupem v obci Heřmanovice jsme přijali na tísňové lince 155 necelou půlhodinu po poledni, nahlášeny byly dvě zraněné a zaklíněné osoby,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Na pomoc ihned vyjely nejbližší posádky rychlé zdravotnické pomoci z Vrbna pod Pradědem a Města Albrechtice, spolu s lékařskou skupinou rendez-vous z Krnova. K zásahu vzletěl také ostravský vrtulník LZS.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Toyota RAV4 přerazila betonový sloup elektrického vedení. Ve voze zůstali dva mladíci.

„Osmnáctiletý mladík zůstal zaklíněný ve vraku vozidla a jeho vyproštění bylo obtížné. Záchranáři mu proto začali poskytovat pomoc ještě uvnitř automobilu a zahájili podávání léků tišících bolest,“ uvedl Humpl.

Po vyproštění zjistili lékaři poranění v oblasti pánve a dolní končetiny. „Pacienta bylo zapotřebí uvést do umělého spánku, následně také zajistit jeho dýchací cesty a připojení k přístrojem řízené ventilaci. Poté si postiženého na palubu vrtulníku převzali letečtí záchranáři a zajistili jeho přepravu na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ dodal Humpl.

Další muž ve věku dvaceti let, který byl ve vozidle rovněž zaklíněn, se při havárii zranil na hlavě. Jeho poranění nebylo ale tak vážné a záchranáři jej převezli do nemocnice v Krnově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám