Hlavní obsah

Tlustý prohrál spor s Eurotelem

Právo, ČTK, lek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Občanskoprávní senát pražského městského soudu zamítl ve středu žalobu poslance ODS Vlastimila Tlustého na společnost Eurotel. Spor se týkal nepotvrzených odposlechů poslancova telefonu. Tlustému vadily nainstalované služby, které údajně nepožadoval, i nevhodné vyjádření mluvčího Eurotelu na jeho adresu.

Foto: Alper, a.s.
Článek

Tlustý se v únoru domníval, že byl odposloucháván a že záznam rozhovoru někdo neznámý odeslal do jeho hlasové schránky, kterou si u společnosti neobjednal. Tím podle něj Eurotel "neoprávněně zasáhl do jeho osobnostní sféry".

Soudkyně Dagmar Stamidisová dospěla k závěru, že Tlustý si naopak hlasovou schránku objednal a stvrdil to podpisem smlouvy s Eurotelem. Kromě toho policejní vyšetřování podle soudkyně nepotvrdilo, že mu do schránky poslala zprávu třetí osoba.

Tlustého urazily výroky mluvčího

Mluvčí Eurotelu Jan Kučmáš tehdy popsal, jak k celé záležitosti mohlo eventuelně dojít. Tedy že si Tlustý mohl sám záznam hovoru omylem nahrát a odeslat, příjemce však měl nastavenou schránku a vzhledem k tomu, že si ji nevybral, obsah se vrátil odesílateli. Tlustého Kučmášovy výroky pobouřily, neboť prý veřejnost nabyla dojmu, že neumí telefonovat.

Dnešní verdikt nemusí být v této kauze konečný, neboť Tlustý se ještě může prostřednictvím odvolání obrátit na Vrchní soud v Praze.  "Samozřejmě se odvolám a budu se odvolávat tak dlouho, dokud spravedlnosti nebude učiněno zadost, protože postup operátora považuji za prokazatelně nekorektní," prohlásil Tlustý.

Reklama

Související témata:

Související články

Tlustý se začal soudit s Eurotelem

Otázku, zda společnost Eurotel zasáhla do osobnostních práv poslance ODS Vlastimila Tlustého tím, že mu nainstalovala nepožadované služby na mobilním telefonu...

Výběr článků

Načítám