Hlavní obsah

Tisíce sledovaček a SMS. Mladík stíhal expřítelkyni z Klatovska

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Z více než 200 SIM karet poslal tisíce textových zpráv mladík z Klatovska své expřítelkyni, kterou podle policie nebezpečně obtěžoval. Obviněný podle vyšetřovatelů ženu pronásledoval přes rok a rovněž jí dal do auta sledovací zařízení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Trestnímu stíhání čelí 22letý bývalý partner ženy, který zřejmě neunesl rozchod. Expřítelkyni podle policie ničil život od října 2018 do loňského prosince.

„Použil 252 SIM karet a poslal poškozené přes tři tisíce zpráv, v několika desítkách případech ženě telefonoval i psal zprávy na e-mail,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Dana Ladmanová.

Zatočím s tebou, vyhrožoval stalker bývalé přítelkyni. Dostal podmínku

Krimi

Mladík ženu podle kriminalistů neustále sledoval na její cestě do práce a domů, jezdil za ní autem. Také měl vyhrožovat, že jí ublíží. Do jejího auta měl navíc umístit na půl roku sledovací zařízení. „Polohu vozidla zjišťoval ve 3363 případech,“ upřesnila mluvčí.

Situace vyvrcholila letos v březnu, kdy podezřelý sledoval poškozenou i v obchodech. „Snažil se s ní navázat komunikaci a zjišťoval informace od známých,“ dodala Ladmanová.

Muž z Liberecka poslal bývalé partnerce přes 1000 SMS a vydával se za policistu

Krimi

Policie mladíka obvinila z nebezpečného pronásledování označovaného jako stalking, za což hrozí před soudem až roční, případně tříleté vězení.

Reklama

Související články

Když vám zavolá anonym uprostřed noci

Poprvé mě volání ze skrytého čísla probudilo v sobotu 14. září okolo druhé hodiny ráno. To samé se opakovalo nad ránem v neděli. A v průběhu dalších dvou...

Výběr článků

Načítám