Hlavní obsah

Těžká nehoda zablokovala Pražský okruh. Jeden mrtvý, čtyři zranění

Praha
Aktualizováno

Vážná dopravní nehoda se stala ve čtvrtek ráno u Cholupického tunelu na Pražském okruhu. Srážka dvou kamiónů a dvou osobních vozidel si vyžádala smrt polského řidiče a zranění čtyř dalších lidí. Doprava směrem na dálnici D1 byla asi na čtyři hodiny zastavena; po 11:00 mohou řidiči jezdit levým jízdním pruhem. Směr na D5 byl po dvou hodinách zprůjezdněn.

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry těžké nehody, která zablokovala Pražský okruhVideo: Miroslav Kovář

 
Článek

„Nehoda se stala kolem 6:30 ve směru k dálnici D1 na 9,5. kilometru, bohužel s tragickými následky. Na místě je jeden mrtvý,” řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Těžká nehoda zablokovala Pražský okruhVideo: Novinky

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Posádky ošetřily čtyři lehce zraněné, kteří měli různé pohmožděniny na celém těle, poté byli převezeni do motolské nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Foto: Jan Pečený, Novinky

Při nehodě zemřel polský řidič a čtyři lidé se zranili

„Všechna auta jela v jednom směru a žádné z nich nepřejelo do protisměru, nehoda se tudíž odehrála pouze ve směru na D1. Co se přesně stalo, ale zatím není jasné. Směr na dálnici D5 byl uzavřen jen kvůli záchranným složkám,“ doplnil Hulan.

Foto: HZS Praha

Při nehodě zemřel polský řidič a čtyři lidé se zranili

Protože byla nahlášena hromadná nehoda, na místo vyjely tři sanitky, dvě auta s lékařem, inspektor provozu a přiletěl také vrtulník.

Foto: policejnidenik.cz

Jeden mrtvý a několik zraněných si vyžádala nehoda na Pražském okruhu

Zbytky jednoho z kamiónů včetně motoru jsou podle Hulana rozesety po celé komunikaci. Odstraňování následků nehody ze směru k D1 proto potrvá několik hodin.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Hasiči provedli protipožární opatření a nyní pracují na odstraňování následků nehody. K nehodě již dorazil speciální vyprošťovací kamión, který bude odtahovat havarovaná auta.

Foto: HZS Praha

Při nehodě zemřel polský řidič a čtyři lidé se zranili

Policie odkláněla dopravu ve směru k D1 přes ulici Strakonická. Na objízdných trasách se tvořily kolony. Ve zprovozněných tunelech je povolena rychlost pouze 60 km/h.

Foto: HZS Praha

Při nehodě zemřel polský řidič a čtyři lidé se zranili

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám