Hlavní obsah

Televize Nova má zaplatit zdravotní sestře Marešové milionové odškodné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obvodní soud pro Prahu 5 přiřkl odškodné zdravotní sestře Věře Marešové od soukromé televize Nova kvůli porušování presumpce neviny v reportážích a článcích v kauze jejího trestního stíhání. Podle zatím nepravomocného verdiktu má Marešová dostat milion korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdravotní sestra Věra Marešová (vlevo) u soudu.

Článek

O rozhodnutí informoval ve čtvrtek server Seznam Zprávy. Marešová čelila obžalobě z vražd šesti pacientů v rumburské nemocnici a později byla viny zproštěna. Žena žaluje i další vydavatelství.

„Ve věci bylo žalobě vyhověno co do částky jeden milion korun,“ sdělila mluvčí soudu Markéta Fikoczková. TV Nova se proti rozhodnutí může odvolat k Městskému soudu v Praze.

Zdravotní sestra Marešová vysoudila od vydavatelství CNC bezmála milion

Krimi

Marešová v žalobě chtěla po televizi 12 milionů korun za reportáže nebo články, ve kterých byla označována mimo jiné jako „sestra smrt“ nebo „vraždící sestra“.

Odškodnění Marešová požaduje i po vydavatelstvích Mafra (6,7 milionu korun), Economia (dva miliony korun), VLM (2,6 milionu korun) a televizi Prima (6,7 milionu korun) a Czech News Center (4,8 milionu korun). Ve sporu s Czech News Center jí soud nedávno pravomocně přiznal 900 tisíc korun.

Státu nikdy neodpustím, řekla nevinná zdravotní sestra, kterou soudili za vraždy

Krimi

Marešová čelila obžalobě z toho, že v letech 2010 až 2014 podávala pacientům v rumburské nemocnici silné dávky draslíku, po kterých jim selhalo srdce. Marešová byla obviněna z šesti vražd, soudy ji osvobodily.

Nepodařilo se prokázat, že se skutky vůbec staly. Kvůli nezákonnému rozhodnutí o svém trestním stíhání a za ztížení společenského uplatnění se Marešová v jiném řízení domáhá od státu pěti milionů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám