Hlavní obsah

Těhotná vyvázla z těžké nehody bez zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LUKOV

Jen díky mimořádnému štěstí vyvázla v pondělí těhotná 28letá žena z hrozivě vyhlížející nehody u Lukova na Zlínsku bez jediného zranění. Bez újmy jsou i obě malé děti, jež vezla s sebou.

Foto: Pavel Vlček, zoo Ostrava

Malý Chandru

Článek

"I zkušení hasiči při pohledu na vrak jen nechápavě kroutili hlavou, že se stal zázrak, když se nikomu nic nestalo," konstatoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Řidička Fiatu Tipo havarovala poté, co dostala smyk při odbočování na křižovatce. "Vozovka byla namrzlá. Žena z ní s autem sjela a havarovala do příkopu. Vozidlo se poté převrátilo na střechu," popsala událost mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.

Přes pokročilý stupeň těhotenství se ženě podařilo z převráceného auta dostat ven vlastními silami. "V takto vypjaté situaci zareagovala překvapivě klidně a duchapřítomně. Nejenže pomohla sobě, ale vzápětí z autosedaček vytáhla i obě děti a nakonec si sama přivolala pomoc mobilním telefonem. Vozidlo jsme po vyšetření havárie vytáhli ven s pomocí jeřábu," dodal Mitáček.

Přivolaní zdravotníci na místě s úlevou konstatovali, že čtyřletý syn i dvouletá dcera řidičky jsou v pořádku. Ženu pak pro jistotu, kvůli jejímu těhotenství, převezli k vyšetření do nemocnice. "Ani ona naštěstí neutrpěla žádné zranění," uzavřela Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám