Hlavní obsah

Taneček za 150 tisíc. Policie hledá dvojici, která skákala na obytném autě v Praze

Novinky, kub
Praha

Škodu za zhruba 150 tisíc korun způsobila podle policie dvojice lidí v Praze, která skákala na zaparkovaném obytném vozidle. Podezřelé zachytila bezpečnostní kamera a souhrou okolností i svědek na mobilní telefon. Policie záběry zveřejnila a požádala veřejnost o pomoc při pátrání po podezřelých.

Poničený obytný vůz v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal bezmála před měsícem v šesté pražské části, dvojici podezřelou z poškození cizí věci se ale dosud nepodařilo odhalit. Policie se proto obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc.

Vandal ve vlaku z Kolína čmáral, kudy šel. Vyfotil si ho svědek

Krimi

„Podivnou formu zábavy si vybraly dvě osoby v pátek 30. července v Kafkově ulici v Praze 6. Kolem půl třetí ráno vylezly na střechu zaparkovaného obytného vozu a několik minut se na něm pohybovaly. Podle svědků na ní měly i tančit,“ informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Policie ČR

Dvojce podezřelá z poškození obytného vozidla.

Počínání dvojice zachytila bezpečnostní kamera i svědek na mobilní telefon, záznam policie v rámci pátrání zveřejnila. Je na něm vidět, jak se dvojice snaží vozidlo nohama rozhoupat, jiné pohyby zase naznačovaly snahu o tanec.

Restaurátor dokončil odstraňování graffiti z Karlova mostu, stopy po nápisech zůstaly

Domácí

„Pokud osoby poznáváte nebo víte, kde by se mohly zdržovat, kontaktujte linku 158. Výzva zároveň platí i pro samotné aktéry skutku. Ti se mohou dostavit na kteroukoli policejní služebnu a své nepochopitelné chování se pokusit kolegům vysvětlit,“ vyzval mluvčí.

Foto: Policie ČR

Poničený obytný vůz v Praze.

Majiteli vozidla podle vyšetřovatelů vznikla škoda za 150 tisíc korun. Policie případ řeší jako poškození cizí věci, za což u soudu hrozí až roční vězení.

Reklama

Související články

Vandal podřezal na Valašsku desítky stromů

Několik desítek stromů v aleji u Zašové na Valašsku v těchto dnech částečně podřezal neznámý vandal. Jejich likvidace zřejmě souvisí s kauzou, ve které jde...

Výběr článků

Načítám