Hlavní obsah

Napsala zvláštní vzkaz na hrob mladého muže, teď bude pykat ve vězení

Na dva měsíce za mříže poslal soud v anglickém Bristolu pětadvacetiletou Simonu Juliusovou, která poškodila vloni na podzim hrob zesnulého diabetika Liama Scarmana, jenž zemřel v roce 2017 ve věku 22 let. Na místo posledního odpočinku napsala: „Haha, Liame, zdá se, že cukrovka opět vyhrála.”

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kromě samotného hanlivého nápisu soud řešil i skutečnost, že poničila náhrobní kámen bílou barvou. Její motiv dosud není zcela zřejmý, i když některá britská média spekulují o milostných problémech.

Sama Juliusová se k činu přiznala, byla obviněna z vandalismu a musí pozůstalé rodině zaplatit kompenzaci ve výši 500 liber (necelých 15 tisíc korun). Dalších osm týdnů pak stráví za mřížemi.

„Přijít o dítě je asi nejhorší možný pocit, zničilo mi to život,” uvedla matka Liama u soudu. „Poničení hrobu ve mně opět vyvolalo všechny nepříjemné vzpomínky a naprosto to zničilo několikaletou snahu, kdy jsem se pokoušela částečně se se smrtí syna vyrovnat,” doplnila.

Sama neví, co mladou ženu k takovému činu vedlo. „Teď to vypadá, jako kdyby byl Liam hrozný člověk, ale když se kohokoliv jiného zeptáte, odpoví vám, že to byl skvělý kluk,” dodala.

„Když jsme poprvé objevili poničený hrob, sám jsem netušil, proč by to proboha někdo dělal,” konstatoval otec Liama. „Zatímco materiálně můžeme hrob opravit a dát do pořádku, psychickou újmu už nic nenahradí,” uvedl.

„Jsem rád, že se podařilo vypátrat pachatelku, a přinese to tak alespoň částečnou úlevu rodině. Motiv pětadvacetileté ženy však zůstává záhadou,” řekl vyšetřovatel Kyle Maywood.

Juliusová kromě odnětí svobody a pokuty bude mít také na další tři roky zákaz přiblížení se k pozůstalé rodině, uvedl server Newsweek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám