Hlavní obsah

Syn senátora Chaloupka vařil drogy. Spekulaci o policejní provokaci soud smetl ze stolu

– Klatovy

Syn senátora Václava Chaloupka společně s dalšími dvěma muži a jednou ženou jsou podle pondělního rozsudku domažlického soudu vinni, že před dvěma lety v domě ve Vřeskovicích na Klatovsku vařili pervitin.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Václav Chaloupek mladší u soudu z roku 2016

Článek

Zatímco Jiří Danec společně s Jiřím Kadečkou odešli z jednací síně s podmínkami, u Lucie Kajanové a Václava Chaloupka mladšího soud rozhodl o upuštění od souhrnného trestu s ohledem na mnohem vyšší tresty, které oba v mezidobí dostali za souběžnou trestnou činnost.

Soud se musel vypořádat především s námitkami obhajoby některých obžalovaných, že šlo o policejní provokaci. V případu totiž figuruje svědek, který s detektivy spolupracoval.

„Jeho role spočívala pouze v tom, že detektivům pomohl získat klíče od objektu ve Vřeskovicích, aby ho mohli monitorovat. Tohoto svědka ale dál nijak neinstruovali, aby podezřelé, se kterými se znal, jakýmkoliv způsobem k výrobě drog přemlouval,“ vysvětlil předseda senátu Jan Švígler.

Syn senátora Chaloupka podle soudu vařil drogy. Trest za to ale nedostal

Krimi

Obžalovaní si nejprve obstarali léky potřebné k vaření pervitinu a pak se přesunuli do Vřeskovic, kde drogu začali vyrábět. V tu chvíli tam vtrhlo policejní komando. Chaloupek uvedl, že s výrobou drogy neměl nic společného. S Kadečkou prý chtěli z objektu udělat ubytovnu pro agenturní pracovníky.

V den jejich zadržení si byli objekt jen obhlédnout. Chaloupek byl poprvé souzen v roce 2016 za brutální napadení poslíčka s pizzou, kterého oloupil o peníze. Odseděl si přes polovinu tříletého trestu a za dobré chování byl v roce 2018 podmíněně propuštěn z výkonu trestu.

Loni v červenci dostal čtyři roky nepodmíněně za vydírání a pokus o ublížení na zdraví, když napadl s nožem správce činžovního domu. Ten Chaloupka přistihl v noci na chodbě, jak pod schody souloží s mladou ženou. Když chtěl zavolat policii, Chaloupek ho srazil pěstí, chytl do kravaty a s nožem v ruce ho donutil otevřít vchodové dveře, které muž předtím zamkl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám