Hlavní obsah

Svou ženu měl mlátit a znásilňovat, pak se po ní slehla zem. Muž vinu odmítá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny
Aktualizováno

Výpověďmi svědků v pondělí u Okresního soudu v Lounech pokračovalo hlavní líčení s Pavlem Paurem, který čelí obžalobě z týrání manželky. Kauza je o to komplikovanější, že údajná oběť domácího násilí loni na začátku roku zmizela. Příbuzní a známí Jany Paurové soudu řekli, že ji manžel opakovaně bil a napadal. Na případ upozornily sociální pracovnice.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

U Okresního soudu v Lounech se 16. června konalo hlavní líčení s Pavlem Paurem.

Článek

Podle obžaloby Paur svou ženu brutálně napadal a týral od roku 2012 až do jejího zmizení. Žalobce tvrdí, že ji fackoval, škrtil, kopal a nadával jí i před jejich čtyřmi dětmi. Paur jakékoli obvinění z násilí už dříve odmítl.

"Když jezdila k nám, tak mívala sem tam modřinu. Nechtěla ale nic říct, protože by ji manžel prý zbil. Když jsem ji viděl naposledy, měla oteklý obličej a modřiny na tváři," řekl před soudem otec Paurové Jaromír Vavřina.

V září 2012 jsem ji ale viděla a byla celá modrá. Měla podlitiny na rukách, na břiše i na tříslech.
sestra zmizelé ženy

Svou dceru viděl naposledy asi dva týdny před jejím zmizením. "Říkala, že ji znásilňuje a že je znovu těhotná," doplnil Vavřina. Rodina podle něj chtěla, aby se žena přestěhovala k rodičům, ta to ale opakovaně odmítla.

Zmizela v únoru 2013 

„Všechno, co tu zaznělo, je lež," reagoval Paur na výpověď svého tchána. Podobně vypovídala i sestra Paurové. Sama prý tomu, že Paur její sestru týral, nejprve nevěřila. „V září 2012 jsem ji ale viděla a byla celá modrá. Měla podlitiny na rukách, na břiše i na tříslech. Říkala, že ji znásilňuje a že už všechno ohlásila na sociálce," doplnila sestra Paurové.

Podle ní ženu napadal i jejich nejstarší syn. „Říkal jí krávo a viděla jsem, jak ji udeřil pěstí. To mu bylo asi jedenáct," doplnila. Podle rodiny a známých Paurová pila. Někteří svědci už dřív vypověděli, že jednou opilá vyklopila nejmladší dceru z kočárku. Paur už dříve vypověděl, že naopak žena bila jeho.

Čtyři varianty zmizení

Jana Paurová zmizela loni na začátku února. Její manžel nahlásil zmizení po dvou dnech. Policie opakovaně prohledala okolí Slavětína na Lounsku, kde rodina žila, nenašla ale žádné stopy. Naposledy ji stovky policistů hledaly minulý týden v několika lokalitách na Lounsku. [celá zpráva] Prohledávali studny, břehy potoků, lesy i pole. Kriminalisté prošetřují čtyři varianty jejího zmizení.

„Jednou je nešťastná náhoda, další je sebevražda, nemůžeme vyloučit, že se stala obětí trestného činu a nemůžeme vyloučit ani to, že stále žije," řekla už dříve krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Tomu, že by žena sama odešla, její rodina nevěří. „Nevěřím tomu. Děti pro ni byly vším," řekla její sestra.

Soud kauzu odročil, chce vyslechnout další svědky a znalce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám