Hlavní obsah

Stovky policistů pročesávaly Lounsko, hledaly tři pohřešované lidi

– Louny • Aktualizováno

Více než 300 policistů pátralo na Lounsku po dlouhodobě pohřešované ženě a dvou mužích. Do akce nasadili i psy a speciální techniku. Místa předem vytipovali kriminalisté. Za poslední dva roky jde o největší pátrací akci v Ústeckém kraji.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Rozsáhlá policejní pátrací akce na Lounsku.

Článek

„Několika hodinová pátrací akce byla neúspěšná, práce bude pokračovat dalšími dílčími úkony, které budou provádět kriminalisté. V takovéto pátrací akci pokračovat prozatím nebudeme,” řekla odpoledne Novinkám mluvčí policie Alena Bartošová.

Policisté prohledávali obtížně přístupné terény především v okolí Slavětína, Blšan a dalších obcí u Loun. Do akce nasadili krajskou i speciální pořádkovou jednotku, speciálně vycvičené psy a novou techniku. Mimo jiné vrtulník dron, který usnadňuje hledání v těžkém terénu, a záznamovou techniku, kterou mají policisté u sebe.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Umožňuje nám pracovat oboustranně. Vysílá aktuální pozici policistů, pořizuje obrazový záznam a my po vyhodnocení zpětně vysíláme pokyny," řekl velitel speciální pořádkové jednotky (SPJ) Stanislav Krajčovič.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Policisté k pátrání použili i speciální dron

Na Lounsku jsou dlouhodobě pohřešovaní tři lidé. Dva muži Hryhoriy Hrytsak a Jaroslav Mísař zmizeli v letech 2010 a 2011. Od loňského února kriminalisté pátrají i po Janě Paurové ze Slavětína. Matka čtyř dětí zmizela beze stopy. "Prohledávali jsme místa, kde jsme už dříve byli, ale i nově vytipované lokality, které na základě svých informací určili kolegové z kriminální policie. Tento případ je nejzávažnější," doplnil Krajčovič.

Policie v případě Paurové vyšetřuje čtyři varianty jejího zmizení. "Jednou je nešťastná náhoda, další je sebevražda, nemůžeme vyloučit, že se stala obětí trestného činu, a nemůžeme vyloučit ani to, že stále žije," řekla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Před lounským soudem nedávno stanul její manžel Pavel, který Paurovou údajně týral. Ještě před zmizením Paurové na to upozornily sociální pracovnice. Podle obžaloby ženu bil. V době jejího zmizení byli manželé v rozvodovém řízení. Paur jakoukoli vinu popírá. Rozsudek by soud mohl vynést příští týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám