Hlavní obsah

Svíčka bez dozoru způsobila na Brněnsku výbuch domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nechat hořet svíčku se na Štědrý den nevyplatilo obyvatelům domu v Předklášteří na Brněnsku. Plamínkem svíčky začal běh událostí, který skončil explozí a velkým poškozením domu.

Foto: HZS JMK, Novinky

Dům po výbuchu museli zajistit hasiči.

Článek

„V deset hodin večer jsme na tísňové lince přijali zprávu o požáru v předsíni rodinného domu v obci Předklášteří. Při příjezdu první jednotky na místo události jsme zjistili, že došlo k výbuchu několika sprejů. Pravděpodobně se jednalo o laky na vlasy a osvěžovače vzduchu,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš.

Foto: HZS JMK, Novinky

Bez zajištění by se dům po výbuchu zřítil.

Foto: HZS JMK, Novinky

Dům po výbuchu museli zajistit hasiči.

Velitel zásahu požádal o vyslání statika. Ten situaci na místě posoudil a doporučil opatření, která zajistí obvodové zdi a podepřou strop. Čtyři jednotky hasičů stabilizování stavby zaměstnalo na tři hodiny.

Hořící stromky a svícny: štědrodenní požáry odneslo pětkrát víc lidí než loni

Krimi

Nešťastný sled událostí odstartoval ve chvíli, kdy obyvatelé domku ponechali bez dozoru zapálenou svíčku. Oheň se dostal na dřevěné obložení zdí domku a plameny ohřívaly odložené spreje tak dlouho, až explodovaly.

Foto: HZS JMK, Novinky

Výbuch sprejů dům silně poškodil.

Jejich hořlavý obsah explodoval takovou silou, že výbuch poškodil stěnu domu. „Škoda způsobená požárem a následným výbuchem je vyčíslena na 300 tisíc korun. Hasiči stačili zachránit majetek v hodnotě dva miliony korun,“ řekl mluvčí. Apeluje proto na všechny, aby se vyvarovali nechat svíčky, adventní věci a podobně bez dozoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám