Hlavní obsah

Svědek v Kajínkově kauze si nechává platit za mlčení. Ví, kdo vraždil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořad TV Prima Soukromá dramata přinesl nové světlo do kauzy na doživotí odsouzeného vězně Jiřího Kajínka. Milan Kolář, jeden ze svědků v případu, při natáčení skrytou kamerou řekl, že Kajínek není pachatelem dvou vražd, které měl spáchat v roce 1993 a že on sám pobírá rentu za mlčení.

Článek

„Ten chlap to neudělal... Vždyť jsem s těmi policisty seděl na tom Kamzíku (hotel Kamzík - pozn. red.) a s Vlasákem, když se o tom bavili, že toho Jandu smáznou, a najednou to udělal Kajínek?“ řekl Kolář.

Plzeňský podnikatel Štefan Janda měl s bratry Pokošovými vydírat několik podnikatelů. Jedním z nich byl právě Antonín Vlasák, dalším byl Pavel Žíla, Petr Hájek a Milan Kolář. Ten již několikrát před soudem i v reportážích svědčil. Řekl, že ve stejné době, kdy měl Kajínek vraždit, byl najat jiný nájemný vrah. Kolář však odmítl říct, kdo si vraha najal.

Kolář v reportáži sám přiznává, že za své mlčení již téměř 20 let pobírá peníze. Každý měsíc 20 tisíc korun. „Já si s Hájkem vyřizuji svoje účty sám, vrací mi, co mi má vracet... On mi dluží moc peněz... On mě chtěl dát odpravit... Já jsem ho přitlačil, a kdybych to řekl, tak by šel sedět. A co mi je potom platné, že když půjde sedět, tak mi peníze nedá?“ řekl u skryté kamery Kolář v pořadu TV Prima.

Kajínkova kauza se v médiích objevila již v úterý odpoledne, když mluvčí ministerstva spravedlnosti Tereza Palečková oznámila, že Kajínek plánoval útěk z karvinské věznice.

"Ministerstvo spravedlnosti obdrželo od vězeňské služby informace o připravovaném útěku odsouzeného Kajínka. Vězeňská služba v této souvislosti přijala řadu preventivně bezpečnostních opatření, aby se útěk nezdařil," konstatovala Palečková. Podle pracovníků karvinské věznice ale Kajínek útěk nepřipravoval. [celá zpráva]

Kajínek odsouzený za dvojnásobnou vraždu a jeden pokus již v minulosti uprchl z mírovské věznice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám