Hlavní obsah

Svědci nafotili nakládání buldozeru, který zloději právě prodali nicnetušícímu kupci

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

O troufalosti zlodějů se přesvědčili jihlavští policisté, kteří v minulých dnech dopadli zloděje buldozeru. Pomohli jim v tom také svědci, kteří krádež nafotili. Zloději si dopředu domluvili kupce stroje, kterému buldozer na místě předvedli, a ten si ho pak také naložil a odvezl, aniž by věděl, že nepatří prodejcům.

Foto: Policie ČR

Muži nakládají buldozer, který chvíli předtím koupili od zlodějů

Článek

Ke krádeži si zloději vyhlédli buldozer v hodnotě 170 tisíc korun stojící na volně přístupném pozemku u obce Bílý Kámen na Jihlavsku. Celou akci naplánovali na 8. listopadu a třiatřicetiletý zloděj také domluvil kupce buldozeru.

„Den před krádeží se s kupujícími sešli na místě, kde byl stroj zaparkovaný, buldozer nastartovali a přemístili ho k silnici. Kupující jednali v domnění, že vlastníky buldozeru jsou dotyční muži. Ve čtvrtek v odpoledních hodinách se na místě opět sešli. Za pomoci jeřábu naložili odcizený pracovní stroj na odtahové vozidlo a za asistence doprovodného vozidla byl buldozer odvezen,“ popsala krádež mluvčí policie Jana Kroutilová.

Kupující zlodějům předali po sepsání kupní smlouvy 60 tisíc korun.

Svědci krádež nafotili, zajímalo je nakládání stroje

Majitel buldozeru krádež nahlásil hned následující den a kriminalisté zajistili několik stop. „Získali jsme poznatky od občanů, ze kterých se nám podařilo získat informace o trase, kterou se odtahové vozidlo s naloženým odcizeným pracovním strojem po krádeži vydalo,“ uvedl kriminalista Pavel Krčál.

Policistům se podařilo dostat k místu, kam byl buldozer po krádeži odvezen, i k totožnosti pachatelů. Minulý týden v jednom z objektů na Kutnohorsku stroj nalezli a zajistili. Zadrželi také dva podezřelé muže.

Detektivům ale pomohly také fotografie od svědků krádeže, kteří ovšem netušili, že fotografují probíhající trestnou činnost. Ti, jakmile se dozvěděli o krádeži, informace předali policistům.

„Zahájili jsme trestní stíhání dvou mužů ve věku třiatřicet a pětadvacet let. Oba byli obviněni ze spáchání přečinu krádeže spáchaného ve spolupachatelství,“ doplnil kriminalista. Muži jsou vyšetřováni na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám