Hlavní obsah

Švachula, obviněný v korupční kauze, zůstává ve vazbě

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Bývalý místostarosta radnice Brno-střed a údajná hlava korupční chobotnice ovládající manipulace s veřejnými zakázkami v Brně Jiří Švachula zůstává ve vazbě. Soudce brněnského Městského soudu Libor Hanuš totiž bývalého člena ANO ve čtvrtek nepustil na svobodu. Švachula si proti tomu podal stížnost.

Státní zástupce ke kauze Jiřího ŠvachulyVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

„I nadále hrozí, že by mohl uprchnout nebo se skrývat před trestním řízením, což je dáno i výší hrozícího trestu,“ řekl po jednání státní zástupce Radek Mezlík. „Vyšetřování směřuje do závěrečné fáze, obvinění se pak budou moci seznámit se spisem,“ dodal s tím, že lhůta pro případné podání obžaloby je na začátku března.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Švachula

Bývalý politik zatím celou dobu vyšetřování zarytě k obvinění mlčí. Proti dalšímu setrvání ve vazbě si podal stížnost, o ní by měl do několika týdnů rozhodnout Krajský soud v Brně.

Bývalý radní Švachula z vazby: Policie mi dává sliby za to, že budu mluvit

Krimi

Švachula zůstává ve vazbě už jako jediný z desítky obviněných v údajné korupční kauze točící se okolo radnice Brno-střed. Před týdnem byl propuštěn podnikatel Petr Kalášek, u něhož delší pobyt ve vazbě nebyl podle státního zastupitelství nutný.

„V této fázi řízení u tohoto obviněného už nejsou vazební důvody v takové intenzitě, abych trval na výkonu vazby. Bylo možné přistoupit k alternativnímu řešení,“ vysvětlil Mezlík.

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu a státní zastupitelství viní obviněné z účasti na organizované zločinecké skupině. Obviněným hrozí mnohaleté tresty vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám