Hlavní obsah

Sundáte mi draka ze stromu? Školák v Brně prosil o pomoc strážníky

Novinky, kub
Brno

Strážníci v Brně řešili o víkendu nezvyklou žádost, se kterou se ozval desetiletý chlapec. Potřeboval sundat draka, který se mu zachytil v koruně stromu. Školákovi pomohl městský policista s lezeckým výcvikem. Video ze zásahu zveřejnili v úterý strážníci.

Strážníci v Brně sundali školákovi draka zamotaného ve stroměVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Chlapci se drak zamotal do větví stromu v parku na Kraví hoře. „Chtěl jsem se zeptat, jestli můžete vyjíždět k případu, když se mi zasekl drak na stromě,” ptal se školák operátora tísňové linky.

„Malý volající dispečerovi také řekl, že tento látkový drak je jeho oblíbený a má ho velmi rád,“ uvedl v úterý mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

„Shodou okolností byli právě v blízkosti parku na kontrole strážníci s výcvikem pro práci ve výškách. Ti se obvykle spouštějí po lanech k lidem v ohrožení života, neměli ale důvod chlapcově žádosti nevyhovět,“ upřesnil mluvčí.

Bude to na webu? ptal se chlapec

Vzhledem k tomu, že strom je dobře rostlý a má pevné větve, strážníci nakonec nepotřebovali výsuvný žebřík. „Jeden ze strážníků pro draka vyšplhal do koruny stromu. Po krátkém úsilí se mu ho podařilo shodit na zem,“ sdělil Ghanem.

Školák se podle něj cestou ke stromu také zajímal, jestli se záchrana draka objeví na webu Městské policie Brno v přehledu případů. „Strážníci mu sice v danou chvíli odpovědět nemohli, ale i toto přání se chlapci později splnilo,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám