Hlavní obsah

Studentka z Ostravy si znásilnění vymyslela, aby byla zajímavá

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Znásilnění osmnáctileté dívky, které od neděle vyšetřovali ostravští kriminalisté, bylo vymyšlené. Dívka se kriminalistům přiznala, že lhala, aby se udělala zajímavou před svým kamarádem. O obratu ve vyšetřování informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policie se údajným znásilněním zabývala na základě oznámení známého dívky, kterému se měla se svou negativní zkušeností svěřit prostřednictvím internetu. „Kriminalisté pak určili údajnou oběť, která uvedla, že ji měl znásilnit neznámý pachatel v neděli v Ostravě - Dubině. K činu mělo dojít při ranní cestě dívky z diskotéky,“ uvedla mluvčí policie.

„Během prověřování ale kriminalisté zjistili skutečnosti, které byly značně rozporuplné. Následně v pondělí dívka uvedla, že si vše vymyslela,“ dodala mluvčí.

V letošním roce ostravští policisté prověřovali už šestnáct případů znásilnění. V devíti z těchto případů se ukázalo, že si ženy znásilnění vymyslely. V předchozích dvou letech byl počet vymyšlených případů znásilnění v Ostravě nižší.

„Znásilnění si v předchozích dvou letech vymyslela zhruba čtvrtina fiktivních obětí,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám