Hlavní obsah

Studentka v Ostravě zemřela na předávkování, za brigádu dostávala pervitin

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Snaha přivydělat si úklidem se stala před několika dny osudnou devatenáctileté studentce z Ostravska. Nechala se spolu se svou kamarádkou zaměstnat pětatřicetiletým mužem na úklid chaty a bytu. Zaměstnavatel dívkám nabídl, že jim místo peněz bude dávat drogy, což studentky přijaly. Jedna z nich se ovšem předávkovala a zemřela. Policie nyní muže obvinila a podala návrh na jeho vzetí do vazby.

Článek

O případu informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Potvrdila, že dívky jako protislužbu za úklid chaty a bytu získávaly marihuanu a pervitin, který společně užívaly.

„Dívky měly nejprve získat pervitin za úklid chaty v obci na Frýdeckomístecku. Podezřelý jim měl následně nabídnout možnost další brigády, a to úklid bytu v Ostravě. Dne 7. července odpoledne měl podezřelý opětovně oběma dívkám poskytnout metamfetamin a marihuanu. Zdravotní stav jedné ze studentek se ovšem začal zhoršovat. Na situaci měl podezřelý zareagovat nikoli přivoláním lékařské pomoci, nýbrž sám měl dívce podat lék, obsahující psychotropní látku diazepam,“ uvedla mluvčí.

Na druhý den pak jedna z dívek zjistila, že její kamarádka je mrtvá.

„Oběť měl muž ještě přenést do vany, kde se ji měl snažit sprchováním oživit. Až poté byli na místo přivoláni policisté,“ dodala mluvčí. Soudní lékař při pitvě jako příčinu úmrtí určil předávkování pervitinem.

Policie muže následně obvinila z nedovolené výroby drog a vzhledem k následkům jeho jednání mu hrozí až osmnáct let vězení.

„Muž je vyjma výše popsané situace podezřelý také z dalšího podobného trestního jednání. V dosud přesně nezjištěné době, od roku 2011 do současnosti, měl protislužbou za práci na rekonstrukci rekreační chaty na Frýdeckomístecku poskytnout 32letému muži desetkrát zhruba gram pervitinu,“ dodala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám