Hlavní obsah

Studenti si chtěli prohlédnout noční Brno, jeden po pádu zemřel

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Tragicky skončil v pondělí večer plán dvojice studentů, kteří si chtěli z výšky prohlédnout krásy nočního Brna. Jednomu nestačila střecha kolejí, při šplhání na výtahovou šachtu uklouzl a zřítil se. Dlouhý pád nepřežil.

Článek

Dvojice studentů se vydala na střechu devítipodlažní budovy v Králově Poli. Nebezpečnou cestu z devátého patra na střechu zvládli ještě oba. Rozhled z výšky ale okouzlil čtyřiadvacetiletého studenta tak, že chtěl ještě výše. Vydal se tedy na střechu strojovny výtahu. Tam však nešťastně uklouzl a upadl na okraj střechy.

„Mladík se sice zachytil hromosvodu, ale ukotvení nápor nevydrželo. Následoval smrtelný pád na zem. Dvouhodinový boj lékařů o život mladíka byl marný,“ řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Lékař se záchranáři nalezli mladého muže v bezvědomí s mnohočetnými poraněními. Zasahující lékař muže ošetřil a zafixoval pomocí vakuové matrace. Po stabilizování zdravotního stavu byl transportován do Úrazové nemocnice v Brně,“ doplnila mluvčí záchranářů Barbora Zuchová. Mladík ale zraněním podlehl.

Reklama

Výběr článků

Načítám