Hlavní obsah

Střet s autem zaplatila žena životem

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Tragicky skončil ve středu odpoledne v Novém Jičíně střet osobního automobilu s chodcem. Třiasedmdesátiletá žena zemřela na následky zranění hlavy a mozku na místě nehody.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K smutné události došlo krátce před 16.30 hodinou. I když byli záchranáři na místě střetu za čtyři minuty od nahlášení, starší ženě už nedokázali pomoci.

„Třiasedmdesátiletá žena přecházela po přechodu pro chodce silnici u křižovatky na ulici Palackého s ulicí Dukelská. V té době jel s vozidlem Škoda Fabia jednadvacetiletý řidič, který chodkyni přehlédl a srazil,“ popsal novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.

„Chodkyně již v okamžiku příjezdu posádky nejevila žádné známky života. Zasahující lékař zjistil, že u ženy došlo zástavě dechu i srdeční činnosti. Posádka neprodleně zahájila kardiopulmonální resuscitaci,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že ani přes veškerou snahu záchranářů nebyly oživovací pokusy účinné a lékař záchranné služby musel konstatovat ženinu smrt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám