Hlavní obsah

Střelec z Chomutova má na svědomí i smrt pumpaře z Ústí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOMUTOV
Aktualizováno

Z předběžného policejního vyšetřování vyplývá, že muž, který ve středu v Chomutově zastřelil policistu a Vietnamce, má na svědomí i úterní loupežné přepadení pumpy v Ústí nad Labem. Tam zastřelil čerpadláře.

Foto: ČTK

V Chomutově útočník zastřelil policistu a Vietnamce.

Článek

Muž byl po divoké přestřelce v Chomutově zadržen. Během ní utrpěl poranění v oblasti břicha, následně byl operován.

Zatím si zločinec vyslechl obvinění z dvojnásobné vraždy v Chomutově a pokusu další vraždy, jehož se dopustil ohrožováním svědka incidentu na chodbě domu, kde bar sídlí. "Protože při sdělení obvinění musí být podezřelý při plném vědomí, museli vyšetřovatelé čekat s obviněním až do pátku. Podezřelý se v chomutovské nemocnici podrobil operaci po střelném zranění v dolní polovině těla," řekla Právu Hrubešová. Obvinění z třetí vraždy ještě policisté nebývale krvelačnému muži nesdělili.

Vyšetřovatelé hledají svědky událostí

Již jednou trestanému vrahovi, jehož soud za zastřelení mladého muže v Duchcově na Teplicku poslal na třináct let do vězení, hrozí až výjimečný trest. Policisté nyní mapují každou minutu tragédie, která stála dva lidské životy. "Vyšetřovatelé hledají svědky, kteří před střelbou byli v baru Las Vegas nebo na ulici před ním. Zaručují jim, samozřejmě, naprostou anonymitu," doplnila Hrubešová.

Ústecký kraj uvolní pro rodiče a těhotnou přítelkyni zastřeleného policisty 200 tisíc korun z Fondu hejtmana. „S ohledem na skutečně tragický rozměr případu, mám na mysli nenarozené dítě a mládí policisty, se rada kraje rozhodla věnovat přítelkyni zesnulého 100 tisíc a rodičům stejnou částku. Je to nejvyšší možná suma, kterou může rada pro jednotlivce uvolnit,“ uvedl hejtman kraje Jiří Šulc (ODS). "Doufám, že tento případ rozpoutá debatu, zda by nebylo na čase zásadně zpřísnit tresty za vraždu a další brutální činy. Zda bychom se neměli začít zamýšlet třeba nad obnovením trestu smrti nebo zavedením pravidla třikrát a dost,“ dodal.

V tom se s ním shodli i kolegové a přátelé mrtvého policisty. "Kdyby toho vraha nepustili z vězení, mohl Roman žít," řekli Právu. Vrah opustil vězení po dvou třetinách trestu letos v dubnu. Odpykával si třináctiletý trest za zastřelení mladého muže. . „Na jaře 1998 v časných ranních hodinách po potyčce před restaurací opakovaně vystřelil pistolí na tehdy osmnáctiletého místního mladíka. Ten na následky zranění ještě téhož dne zemřel,“ uvedl mluvčí teplické policie Václav Woska.

Na místě, kde policistu smrtelně zranila kulka z vrahovy pistole, hoří svíčky a leží květiny. "Napište, prosím, že nám strašně chybí," řekla Právu sestra mrtvého.

BEZ KOMENTÁŘE: Vrah při úteku zabil policistu. Zdroj: TV Prima

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám