Hlavní obsah

Střelce z Ostravy měla na policii ohlásit jeho matka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pachatele úterní hromadné vraždy ve Fakultní nemocnici Ostrava, který v čekárně postřílel šest lidí, udala jeho matka. Napsal to ve čtvrtek deník MF Dnes, podle kterého informace, jež vyšetřovatelům žena sdělila, sehrály klíčovou roli při pátrání po 42letém Ctiradu Vitáskovi.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý ze střelby v nemocnici

Článek

Podle listu, který se odvolává na dva na sobě nezávislé zdroje, zavolala Vitáskova matka na policii zhruba tři hodiny po tragické střelbě v nemocnici, tedy kolem desáté dopoledne.

Kriminalistům měla říci, že se jí její syn k činu přiznal a že se nachází v okolí Děhylova, asi osm kilometrů od ostravské fakultní nemocnice. Policie tam okamžitě vyslala zásahové jednotky s vrtulníkem.

Policisté Vitáska dohnali u restaurace Loděnice. Pronásledovaný střelec se střelil do hlavy a v důsledku zranění po půlhodinové resuscitaci zemřel.

Muž, který vlastním tělem zachránil dceru, byl vězeňský dozorce

Krimi

Už dříve bylo známo, že se pachateli podařilo z nemocnice odejít před příjezdem policie a že nejprve navštívil matku, které se svěřil s tím, co udělal, a oznámil jí, že se zabije.

Střelec zahájil palbu bez varování na poliklinice nemocnice v čekárně traumatologické ambulance v úterý po 07:00. Střílel pacienty z bezprostřední blízkosti do hlavy a hrudníku. Mezi oběťmi jsou dva příslušníci Vězeňské služby. U lékaře byli v době svého volna.

Podle médií byl muž stavební technik, zhruba od půlky října byl v nemocný. Jeho zaměstnavatel uvedl, že posledních 14 dní byl v pracovní neschopnosti a myslel si, že trpí závažnou chorobou. Policie zatím motiv činu oficiálně nezveřejnila. Zbraň střelec nedržel legálně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám