Hlavní obsah

Střecha domu u Prahy vzplála během tísňového hovoru jako papír

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sibřina

Požár rodinného domu v sobotu v podvečer likvidovali hasiči v obci Sibřina v okrese Praha-východ. Plameny se rychle rozšířily na celou střechu rozsáhlého objektu. Příčinu požáru i škodu, jakou způsobil, zjišťují vyšetřovatelé.

Foto: HZS Středočeského kraje

Následky požáru rodinného domu v Sibřině

Článek

Hasiči se o požáru dozvěděli v sobotu krátce před 19. hodinou. Na tísňovou linku se o zval člověk, který nejdřív viděl kouř stoupající ze střechy.

„Během hovoru se však požár vyvinul natolik, že už byly viditelné plameny ze střechy, a navíc bylo upřesněno, že objekt je poměrně rozsáhlý,” informovala v sobotu o zásahu mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár domu v Sibřině

Vzhledem k situaci se zvýšil počet hasičských jednotek vyslaných na místo z původních dvou na devět.

Oheň se podle mluvčí rozšířil hlavně na střechu domu, ve kterém v tu dobu naštěstí nikdo nebyl. Střešní konstrukce se v průběhu požáru propadla. Dostat požár pod kontrolu se hasičům podařilo krátce před 19:30.

Nejdřív hořela jen kůlna, požár v obci u Prahy se ale rozšířil na dům i garáž

Krimi

Hasiči pak rozebrali zničenou střechu a vyhledávali skrytá ohniska hoření.

„Proč začalo v budově hořet, zjišťuje hasičský vyšetřovatel, který si na místo povolal experty z Technického ústavu požární ochrany v Praze. Přesná výše škody i příčina požáru jsou tak předmětem dalšího vyšetřování,” dodala Fliegerová.

Foto: HZS Středočeského kraje

Hasiči po zlikvidování požáru rozebrali zničenou střechu

Reklama

Související témata:

Související články

Na Benešovsku shořel rodinný dům

Rozsáhlý požár rodinného domu likvidovali v pátek ráno hasiči na Benešovsku. Vyšetřovatelé škodu odhadli na 1,5 milionu korun. Plameny zasáhly i okolní stromy,...

Výběr článků

Načítám