Hlavní obsah

Strážník zastavoval podezřelý vůz střelbou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HLUČÍN

Střelbou ze služební zbraně se snažil v sobotu zastavit unikající podezřelé auto strážník městské policie v Hlučíně na Opavsku. Podle některých svědků a dostupných informací policista vystřelil třikrát, jedna z kulek skončila v zadní části vozu. "Nyní zjišťujeme, zda zbraň byla použita v souladu se zákonem," řekl mluvčí opavské policie.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Milana Hradila sleduje na tréninku jeho starší bratr Zdeněk.

Článek

Při zásahu nebyl nikdo zraněn, řidiči auta se podařilo ujet. Hlídku strážníků přivolala okolo 04:00 obsluha hlučínské čerpací stanice. Posádka se jim zdála podezřelá. "Snažili se asi ukrást vysavač. O noc dříve to taky někdo zkusil," řekl zaměstnanec benzínové stanice.

V okamžiku, kdy na místo dorazila hlídka, se snažila posádka podezřelého vozu z místa zmizet.

"Jeden z policistů se automobil pokoušel zastavit. Řidič ale na výzvu nereagoval, a dokonce policistu srazil. Ten po nárazu přepadl přes blatník a spadl na silnici. Neutrpěl žádné zranění," popsal situaci mluvčí.

Dodal, že druhý člen hlídky se automobil snažil zastavit varovným výstřelem. To se mu ale nepodařilo a vůz až ráno okolo 07:00 našli policisté odstavený před barem v Ostravě-Porubě.

Jedna z kulek skončila několik centimetrů nad zadní státní poznávací značkou. Po mladících, kteří seděli uvnitř, policisté pátrají. "Pokud vím, máme informace, o koho by mělo jít. Ještě jsme je ale nedopadli," řekl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám