Hlavní obsah

Strážníci v Praze ukončili během Velikonoc dvě bohoslužby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvě bohoslužby ukončili v pondělí pražští strážníci. Lidé se sešli v kostelech a před nimi na Praze 6 a na Vinohradech. Oba případy dostane k dořešení správní orgán.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Vláda v době nouzového stavu zakázala nejen shlukování lidí, ale také veškeré bohoslužby. Věřící se tak během velikonočních svátků museli spokojit s modlitbami v rádiu nebo na internetu. Ve dvou případech se ale sešlo několik desítek věřících.

V pondělí ubylo rouškových přestupků

Krimi

„V kostele pravoslavné církve v ulici Rooseveltova v Praze 6 se odbývalo tzv. požehnání božích darů. Slavnosti se zúčastnili nejen duchovní, ale uvnitř kostela i před vchodem se pohybovaly větší skupiny osob,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Druhá mše se konala v kostele v ulici Na Slupi, kde se sešlo asi 60 lidí. Všichni měli roušky, ovšem porušili zákaz shlukování. V obou případech duchovní uposlechli upozornění strážníků a mše ukončili. Případy bude dále projednávat správní orgán.

Strážníci během Velikonoc řešili téměř 4000 případů porušení opatření vlády ČR. V 89 případech byli hříšníci oznámeni na úřad.

Reklama

Výběr článků

Načítám