Hlavní obsah

Strážníci museli krotit nejen opilce, ale i jeho psa

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Českobudějovičtí strážníci museli ve středu večer v jednom z barů na Lidické třídě krotit nejen agresivního opilce, ale i jeho psa. Muž strážníkům vyhrožoval zabitím, na ledu pak uklouzl a musel být ošetřen záchranáři.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž odmítal zaplatit útratu, hrubě urážel ostatní hosty, hrozil jim fyzickým násilím a navíc vyhrožoval, že na ně poštve svého psa. Jeden z přítomných požádal o pomoc městkou policii, ale když hlídka se psovodem na místo dorazila, muž spal a pes, který nebyl na vodítku a neměl náhubek, na strážníky vrčel a cenil zuby," popsal Právu dramatický zásah v baru mluvčí městské policie Václav Sup.

Dodal, že agresivního psa se nepodařilo ve stísněném prostoru polapit ani za pomoci odchytové tyče, a tak hlídka musela využít služebního psa. Ten druhé zvíře od opilce odehnal a teprve pak se strážníkovi konečně podařilo ho odchytit.

Poté ale zase nastaly problémy s agresivním mužem. Ten se probral a začal druhému muži z hlídky nejen nadávat ale i vyhrožovat zabitím. Strážníci se proto rozhodli použít donucovacích prostředků a po několika neúspěšných výzvách muže zpacifikovali.

„Vzhledem k silné podnapilosti hosta, ale i proto, že při vyvádění z baru uklouzl a lehce se poranil, zavolali zdravotníky a ti jej ošetřili. Muž se nyní bude zodpovídat z několika přestupků a hrozí mu nemalá pokuta,“ dodal Sup.

Reklama

Výběr článků

Načítám