Hlavní obsah

Strašně jsem se lekl, řekl u soudu mladík, který 19 ranami ubodal bezdomovce

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Brutální vraždou bezdomovce v pražských Vršovicích se v pátek začal zabývat pražský městský soud. Čerstvě dvacetiletý Ondřej Kos se k bezdůvodnému ubodání muže bez domova víceméně přiznal. Prohlásil, že byl „naštvanej na celej svět“. Za vraždu může dostat až dvacetiletý, případně i výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Ondřej Kos u souduVideo: Novinky

 
Článek

Realitní makléř Kos podle obžaloby ubodal minimálně devatenácti ranami zhruba deseticentimetrovým zavíracím nožem muže bez domova loni v říjnu v pražských Vršovicích, poblíž potoka Botič. „Nevím, jestli jsem to spáchal. Nejsem si úplně jistej, jestli je to tak, jak říká státní zástupce,“ uvedl na začátek výpovědi Kos.

Podle svých slov se ten den setkal s bývalou přítelkyní, což ho vystresovalo, následné nevydařené obchodní jednání mu nepřidalo. K večeru šel se svou známou do baru, kde se jí později zeptal, jestli se s ním nevyspí. Po odmítavé reakci se šel prý projít. Zabrousil k potemnělému místu u Botiče, kde narazil na muže.

Pobodal milence své přítelkyně, dostal 12,5 roku

Krimi

„Byla tam strašná tma, potom se před mnou ten chlap objevil, já jsem se strašně lek, vytáh jsem nůž. Říkal jsem si, co po mně může ten chlap chtít. Tak jsem ho bodnul nožem, nevím, kolikrát jsem ho zasáhnul,“ prohlásil Kos. Muže podle obžaloby zasáhl nejméně pětkrát do hlavy a desetkrát pořezal a pobodal na krku.

Nechal ho na místě a odešel

Mladík přestal bodat, až když muž klesl na zem. Oběť nechal na místě, pomoc nevolal prý proto, že „nevěděl, jaké škody muž utrpěl“. Zavřel nůž, dal si ho do kapsy a odešel domů. Tam si jeho matka všimla, že je celý od krve, a zavolala proto policii, která si pro mladíka přijela.

Pobodaný muž mezitím vykrvácel. „Nevím, proč se to stalo. Vůbec jsem to nechtěl způsobit. Byl jsem naštvanej na celej svět i na sebe,“ pronesl Kos.

Místo nedodaného kožichu chtěl sex, pak ho mladík ubodal. Hrozí mu až 18 let

Krimi

Mladík také u soudu vypověděl, že ten den si vzal antidepresiva. Ta bral proto, že měl v minulosti vražedné myšlenky a fascinovalo ho násilí, po lécích tyto stavy odezněly.

„Běžně u sebe nosím nůž. Jsem trošku paranoidní člověk, když jdu kolem podezřele vypadajících lidí, chytnu si ho v kapse,“ řekl také Kos.

Soud bude pokračovat v polovině července.

Reklama

Výběr článků

Načítám