Hlavní obsah

Stopa zmizelého šéfa Miss ČR Moťovského vede do Švýcarska

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzští kriminalisté stále neúspěšně pátrají po vlivném podnikateli a šéfovi Miss ČR Janu Moťovském (38), který údajně zmizel počátkem srpna ve francouzském Nice. Zatím poslední stopa vede podle informací Práva do Švýcarska.

Článek

„Jisté stopy vedou k tomu, že pohřešovaný má vazby na Švýcarsko, mimo jiné to, že do Francie cestoval právě přes Švýcarsko. Proto je přínosem, že i tento stát je od nedávné doby součástí schengenského informačního systému,“ sdělil v pondělí Právu Petr Gruber z české kriminální policie s tím, že to vyplývá ze zprávy, kterou čeští policisté obdrželi od svých francouzských kolegů.

Nemá však podle svých slov informace o tom, zda se Moťovský přesunul z Francie do Švýcarska a teprve tam zmizel, nebo zda jen byl v kontaktu s někým z této alpské země.

Gruber pouze doplnil, že policie začala po Moťovském pátrat pomocí Interpolu i ve státech mimo takzvaný schengenský prostor. Vyšetřovacích verzí, proč podnikatel, který převzal po Miloši Zapletalovi práva na Miss ČR a vybudoval pro svého přítele Karla Gotta muzeum, na začátku srpna zmizel, má policie hned několik.

Hovoří se například o únosu kvůli vydírání jeho rodiny a zisku vysokého výkupného, ale také o nevyřízených účtech a jeho údajných dluzích vůči některým zahraničním partnerům, či o osobní mstě kvůli Moťovského dosavadnímu životu. Také se spekuluje, zda sám Moťovský nezmizel z vlastní vůle kvůli problémům v podnikání či osobním životě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám