Hlavní obsah

Manželka podnikatele Moťovského: Věřím, že se ještě vrátí

Právo, Helena Vacková, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Při pátrání po zmizelém majiteli soutěže Miss ČR Janu Moťovském se zatím policie nehnula z místa. Podle šéfa české pobočky Interpolu Miroslava Hajného nemají francouzští policisté o podnikateli žádné zprávy. Moťovského manželka Kateřina nicméně podle svých slov pro Právo stále věří v dobrý konec.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jan Moťovský

Článek

„Všichni už mého manžela pohřbívají, ale já pevně doufám, že se vrátí,“ svěřila se Právu. „Naposledy jsem s manželem mluvila 3. srpna, tedy v den, kdy se ztratil,“ uvedla Moťovská, kterou ještě den před svým odletem do francouzské Nice vezl manžel na letiště.

S jejich dvouletou dcerou Kateřinou totiž odcestovala do Španělska, kam prý za nimi měl podnikatel týden nato přiletět a strávit s nimi společnou dovolenou.

„Hned druhý den, když mi nezavolal, jsem měla špatný pocit. Říkala jsem si, že se asi něco stalo. Nikdy předtím totiž neudělal, že by o sobě, když někam cestuje, nedal vůbec vědět,“ řekla Moťovská s tím, že se po manželově zmizení raději vrátila zpět do Česka.

Na tátu se prý čím dál častěji ptá i jejich dcerka. „Ale ona to ještě tolik nevnímá. Je malá, tak neví, o co jde.“

Co za zmizením jejího manžela vězí, Moťovská podle svých slov netuší. „Nemám k tomu žádné vysvětlení, nevím, co dodat. Možná něco kvůli byznysu. Je pravda, že manžel jel do Francie vyřizovat obchod s luxusními apartmány,“ řekla Právu.

Byznys teď řídí Moťovského bratr

Zároveň přiznala, že se s lidmi – údajně ruské národnosti –, se kterými měl Moťovský obchod zpečetit, trochu znala. „Manžel mi říkal o svých obchodech. S jedním člověkem, se kterým se měl v Nice sejít, jsem pak byla v kontaktu. Nemělo ale cenu se do Nice vydávat, protože on tam není, nežije tam. Ale víc se k tomu nechci vyjadřovat. Vše je v policejním šetření. Řeknu jen to, že stopa po mém manželovi končí na letišti.“

Podle Hajného je Moťovský veden v schengenském informačním systému jako pohřešovaný. „Čekáme na informace od francouzské policie, ale zatím nám žádné poznatky nepředala,“ řekl Právu Hajný.

Pátrání po českém podnikateli, který před dvěma týdny odletěl na obchodní schůzku do jihofrancouzské Nice a od té doby je pohřešován, už převzala tamní kriminálka.

Francouzské úřady se k případu zatím oficiálně nevyjádřily, informované zdroje nicméně podle ČTK uvádějí, že podnikatel byl naposledy viděn 3. srpna u jednoho z luxusních hotelů poblíž Anglické promenády vedoucí podél pláží Andělského zálivu.

Francouzský deník Nice-Matin napsal, že v oblasti si nikdo nerezervoval pokoj na jméno Moťovský a podnikatel tu noc ani v Nice pravděpodobně nepřespal.

Podle nejbližšího spolupracovníka Moťovského Zdeňka Koháka převzal vedení podnikatelova byznysu jeho bratr Roman.

Kohák zároveň vyloučil, že by Moťovskému v poslední době někdo vyhrožoval. „Žádné takové informace nemám. Věřím, že se vrátí. Možná jen potřeboval vypnout a na několik dní zmizet,“ uvedl Kohák.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám