Hlavní obsah

Státní zástupce obžaloval majitele sauny, ve které zemřely dvě ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Státní zástupce podal obžalobu na majitele sauny z Jičínska, kde v dubnu zemřely dvě ženy. Na dotaz Novinek to v pondělí řekl státní zástupce Petr Krupka. Matka s dcerou se tehdy nemohly ze sauny dostat ven, obě nakonec zemřely.

Foto: Policie ČR – KŘP Královéhradeckého kraje

Sauna, v níž zahynuly dvě ženy.

Článek

„V předmětné věci byla dne 6. října podána u Okresního soudu v Jičíně obžaloba na jednu osobu – majitele sauny – pro spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ uvedl Krupka bez bližších podrobností. Za uvedený trestný čin hrozí až tři roky ve vězení.

Majitele sauny v polovině července obvinila policie. Následně však vyšetřovatelé potřebovali další čas na zadání a vypracovávání znaleckých posudků, které měly objasnit bližší okolnosti úmrtí a popsat stav sauny.

Tragédie se odehrála 15. dubna v obci Robousy na Jičínsku. Matka s dcerou ve věku 65 a 45 let se saunovaly u svých známých v zahrádkářské kolonii. Jejich známé se zdálo, že ženy dlouho nevycházejí, šla je zkontrolovat a našla je ležící na zemi. Záchranáři už jim nemohli pomoci.

Ženy se zjevně snažily dostat ze sauny ven, bohužel bezúspěšně. Klika u dveří se zlomila a nevyšel ani pokus o rozbití okénka ve dveřích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám