Hlavní obsah

Šťastný konec pátrání po pohřešovaném osmiletém autistovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knovíz

Desítky policistů, hasičů a dobrovolníků pátraly v úterý večer v Knovízi na Kladensku po pohřešovaném osmiletém chlapci, který trpí autismem. Polonahé dítě našel muž na polní cestě ve vedlejší obci, policisté ho pak vrtulníkem dopravili zpátky do Knovíze, kde už na něj čekali šťastní rodiče.

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrací akce po pohřešovaném chlapci na KladenskuVideo: Novinky

 
Článek

"Okolo půl osmé jsme přijali oznámení o pohřešování osmiletého chlapce trpícího autismem, a to v Knovízi nedaleko Slaného na Kladensku," řekla Novinkám policejní mluvčí Michaela Richterová.

Kromě policistů a hasičů se do pátrání po dítěti zapojila také řada místních obyvatel. Do vzduchu vzlétl policejní vrtulník s termovizí.

"Do pátrací akce bylo nasazeno 17 policistů, včetně psovoda se služebním psem, dále pak 25 hasičů a policejní vrtulník s termovizí," doplnila mluvčí.

Polonahý na polní cestě

Chlapce po více než hodině pátrání našel muž na polní cestičce v hůře přístupném terénu v Podlešíně na Kladensku. Posádka policejního vrtulníku proto přistála poblíž tohoto místa, chlapce naložila na palubu a transportovala ho na fotbalové hřiště v Knovízi, kde už čekali policisté společně se šťastnými rodiči.

Dítě se pravděpodobně cestou částečně svléklo, ale bylo zdravé a bez viditelných zranění. Pro jistotu ho prohlédli ještě přivolaní záchranáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám