Hlavní obsah

Starší muž nepřežil útok sršňů

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Lipencích u Prahy pobodali ve středu dopoledne sršni třiasedmdesátiletého muže. Utrpěl několik bodnutí v oblasti hlavy a krku. Při příjezdu záchranářů muž nejevil známky života, obnovit jeho životní funkce se nepodařilo.

Článek

Záchranáři přijali žádost o pomoc po desáté hodině na operační středisko v Jesenici. Sršni muže pobodali na zahradě domku. Podle ženy, která přivolala pomoc byl muž při vědomí, ale těžce dýchal a chrčel. Podle ní se také dlouhodobě léčil se srdcem.

"Dispečerka informovala rodinu, jak poskytnout první pomoc a jak zahájit srdeční masáž v případě srdeční zástavy. Záchranáři byli na místě za sedm minut, při příjezdu však již nejevil známky života," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Po půl hodině byla resuscitace ukončena a lékař konstatoval smrt. "Pacient pravděpodobně zemřel na udušení při alergické reakci a otoku dýchacích cest," doplnila Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám