Hlavní obsah

Stál na mostě se smyčkou kolem krku, sebevraždu mu rozmluvili

Právo, jr
Uherské Hradiště

Na vrcholu oblouku železničního mostu přes řeku Moravu mezi Starým Městem a Uherským Hradištěm se chtěl v pátek oběsit šedesátiletý muž. Viděl ho tam strojvedoucí projíždějícího vlaku, který zavolal na linku 158. Policisté muži sebevraždu rozmluvili.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

"Strojvedoucí zavolal na policii v 13:30. Operační důstojník vyslal k mostu policejní hlídky a zalarmoval hasiče a záchrannou službu. Policistům se po příjezdu podařilo s mužem na vrcholku mostního oblouku navázat kontakt," řekl mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Muž měl podle mluvčího kolem hlavy smyčku, jejíž druhý konec byl přivázán k mostu. Jeden z policistů vylezl za mužem na mostní konstrukci a začal s ním mluvit. Zhruba po půlhodině se mu podařilo muže přemluvit, aby sešel dolů.

"Muž si sundal smyčku z hlavy a za asistence policisty a hasiče sešel dolů, kde se jej ujali pracovníci záchranné služby. Šedesátiletý muž z Uherského Hradiště byl vzhledem ke svému psychickému stavu převezen do psychiatrické léčebny," dodal Mergental.

Reklama

Výběr článků

Načítám