Hlavní obsah

Srbští rowdies rabovali benzinku na D1 v Praze, brali bagety i plyšáky

– Praha
Novinky, kub, jap

Vážný konflikt s agresivními sportovními fanoušky ze Srbska řešili pražští policisté s těžkooděnci ve středu ráno u benzinové stanice na 4. kilometru dálnice D1. Podle svědků incidentu zhruba patnáct cizinců sebralo z prodejny stanice zboží za zhruba 30 tisíc korun. Brali z regálů prý úplně všechno od potravin přes plyšáky po nabíječky k mobilům a také počmárali zeď benzinky.

Sportovní fanoušci ze Srbska řádili v pražské benzínceVideo: Novinky

 
Článek

Incident se stal na pumpě ve směru na Brno kolem šesté hodiny ráno. Podle informací Novinek jelo v autobusu několik desítek fanoušků srbského basketbalového týmu Partizan Bělehrad, kteří mířili z Berlína, kde balkánské družstvo v úterý večer prohrálo. S příznivci košíkové cestovali také fotbaloví rowdies, kteří vyhledávají obecně sportovní utkání, aby mohli dělat výtržnosti.

Podle obsluhy pumpy útočilo uvnitř přibližně patnáct cizinců, kteří z prodejny odnesli různé zboží.

Foto: Novinky

Sportovní fanoušci ze Srbska řádili v pražské benzínce

„Brali všechno, co jim přišlo pod ruce, bagety, plyšové hračky nebo nabíječky k mobilním telefonům,” sdělila obsluha stanice reportérovi Novinek. Po příjezdu policie, která muže zadržela na parkovišti, se věci vrátily zpět do regálů.

Na místě zasahovali rovněž kriminalisté. Kromě podezření z krádeže vyšetřují poškození cizí věci kvůli posprejované zdi. Policie oficiálně potvrdila dopoledne prověřování dvou lidí, z nichž jeden je podle mluvčího policie Jana Daňka podezřelý z drobné krádeže. Vyšetřování je ale na začátku a počet podezřelých může být větší.

Reklama

Výběr článků

Načítám