Hlavní obsah

Srážka na nádraží v Praze přijde na dva milióny, její příčiny se zjišťují

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Železničáři v noci na neděli odstranili následky nehody lokomotivy s rychlíkem na nádraží v pražských Vršovicích. Dráhy obnovily provoz ve směru na Benešov a Čerčany, vlaky směřující ke Kolínu a z Kolína nadále jezdí přes Prahu-Libeň. Srážka si podle prvních odhadů vyžádala škodu dva milióny korun. Příčiny nehody se zkoumají.

Foto: Stanislav Zbyněk , ČTK

Posunovací lokomotiva z boku najela do přijíždějícího rychlíku.

Článek

Srážka se udála v sobotu po 18. hodině. „Došlo k bočnímu najetí posunující lokomotivy do rychlíku 874 z Brna do Prahy, který právě vjížděl do stanice. Na místě nebyli žádní zranění. V důsledku střetu došlo k vykolejení dvou vozů rychlíku a posunující lokomotivy,“ shrnul mluvčí Českých drah Radek Joklík. Dodal, že celkovou škodu vyšetřovatelé odhadují na dva milióny korun, České dráhy usuzují na škodu 1 500 000 Kč, Správa železniční dopravní cesty půl miliónu. „Konečnou výši však budeme znát až po prohlídce v depu,“ poznamenal Joklík.

O příčinách nehody odmítl spekulovat, dokud nebude vyšetřování ukončeno. „Nelze vyloučit technickou závadu, ale ani selhání lidského faktoru,“ řekl Novinkám.

Dráhy bezprostředně po havárii odkláněly vlaky přes objízdné trasy, vlaky přesto večer nabraly zpoždění v řádu desítek minut.

Následky nehody odstraňovali železničáři celou noc. Zatímco jednu kolej se podařilo uvolnit už po dvacáté hodině a provoz na Benešov mohl být obnoven, vykolejenou lokomotivu se povedlo odstranit zhruba až v pět hodin ráno. Následně byl obnoven provoz směr Čerčany.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám