Hlavní obsah

Srážka autobusu a dodávky na D1 si vyžádala čtyři zraněné

Aktualizováno

Srážka autobusu a dodávky na 46. kilometru D1 směrem na Prahu si podle prvních informací vyžádala osm zraněných. Na místě zasahovala záchranná služba. K nehodě došlo po 16. hodině mezi obcemi Divišov a Psáře u Benešova.

Článek

"Zatím nevíme, jak to na místě vypadá. Zatím máme hlášené tři až čtyři lehce zraněné, zatím je to nepřesné," řekla Novinkám Tereza Janečková, mluvčí středočeské záchranky.

Zranění jsou pravděpodobně z dodávky. Janečková dodala, že záchranná služba zrušila zásah vrtulníku, protože na místě není nikdo vážně poraněný.

Dálnice byla v úseku sjízdná pouze v levém jízdním pruhu. Dopravní dispečink informoval, že na místě se tvořily kolony.

U Velkého Meziříčí zemřela spolujezdkyně

Sedmnáctiletá spolujezdkyně přišla o život v úterý dopoledne na dálnici D1 u Velkého Meziříčí, když o dva roky starší řidič osobního vozu Volkswagen Golf nezvládl na 151. kilometru hlavní dopravní tepny v zemi ve směru na Prahu řízení a s autem vyjel mimo dálnici. Mladá spolujezdkyně neměla šanci na přežití.

„Její zranění byla neslučitelná se životem,“ musel konstatovat na adresu spolujezdkyně ředitel záchranné služby na Vysočině Lukáš Kettner. Těžce zraněný řidič byl letecky převezen do úrazové nemocnice do Brna.

Příčiny tragické nehody policisté z dálničního oddělení v Domašově společně se svými kolegy z dopravní policie v Žďáru nad Sázavou nadále šetří. „K nehodě došlo z dosud nezjištěných příčin, její vyšetřování nadále pokračuje,“ potvrdil žďárský policejní mluvčí Václav Kučera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám