Hlavní obsah

Sprejerská babička si z policistů nic nedělá

– BRNO
Novinky, Petr Knötig

Brněnští policisté bojují stejně jako v jiných větších městech se sprejerským nešvarem, za kterým stojí především náctiletí umělci. Během posledního půlroku se však k řadám mladých přidala i 50letá místní žena, která je vzhledem k věku spíš sprejerskou babičkou. Žena je ovšem v popisování zdí doslova k nezastavení.

Foto: archiv poř. agentury

logo

Článek

Strážníci ji naposledy zadrželi v pondělí, když dokončovala nápis na mostě v Páteřní ulici. Nijak se před hlídkou neschovávala a hrdě se ke své práci přiznala.

"V neděli v noci ji policisté přistihli, jak maluje bílou barvou nápisy odsuzující vstup republiky do Evropské unie. Zadrželi ji, obvinili z poškozování cizí věci a propustili. Hned v pondělí tam byla znovu," uvedla Jana Kozárová z brněnské policie.

Rozruch při volbách

Obviněná žena není pro policisty a strážníky žádným nováčkem. Poprvé se proslavila při loňských červnových parlamentních volbách, kdy vyzbrojena nožem a s písní na rtech chodila po volebních místnostech v Bystrci a do uren házela neplatné volebními lístky.

Od tohoto data se žena stala součástí brněnského folklóru a zatím nikdo nenašel způsob, jak jí v malování po zdech zabránit. Své názory píše všude, kam dosáhne.

"Těchto případů už je opravdu víc, a proto jsme iniciovali návrh, aby se jejím zdravotním stavem zabýval psychiatr. Chceme zjistit, zda žena skutečně netrpí nějakou vážnou poruchou a není sama pro sebe nebezpečná. Nechceme ji zbytečně pronásledovat, ale pokud potřebuje lékařskou péči, chceme jí pomoci," doplnila Kozárová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám