Hlavní obsah

Sportovní střelec si nechal poslední ránu pro sebe

– PLZEŇ
Novinky, Patrik Biskup

Šestačtyřicetiletý muž spáchal ve čtvrtek přímo před očima instruktora na soukromé střelnici v Plzni sebevraždu. Předtím než obrátil zbraň proti sobě, vystřílel do terče tři zásobníky. Přítomný zaměstnanec se ještě pokusil pistoli odklonit, ale marně.

Foto: Petr Skála

Téma "Kam kráčí myslivecký výzkum v České republice?" probere při přednášce Doc. Ing. Jaroslav Červený, CSc. z České zemědělské univerzity v Praze

Článek

"Kolem poledne si přišel zastřílet jako zákazník. Postupně vystřílel tři zásobníky a když už měl poslední náboje, tak odstrčil instruktora a střelil se do hlavy," řekl náměstek krajského policejního ředitele Jan Brázda.

Podle spolumajitele střelnice Milana Uhlíka nemohl instruktor tragédii zabránit. "Snažil se ještě zákazníkovi zbraň odklonit, ale nepodařilo se mu to. Padl výstřel a muž se skácel k zemi mrtvý," dodal Uhlík s tím, že sebevrah se u nich objevil poprvé.

Lékař na místě neshledal cizí zavinění. Co bylo motivem sebevraždy, není zatím jasné. "To vše nyní prověřujeme," uvedl policista.

Roky stará tragédie

Střelnice zažila před šesti lety ještě hrůznější případ. Ukrajinec se zde zmocnil ostře nabité pistole a vzápětí vypálil na jednoho z instruktorů a jeho zákazníka. Oba muži, které střelec zasáhl do hlavy, mají dodnes trvalé následky. Hůře je na tom instruktor, který leží v nemocnici jako doživotní invalida ochrnutý na celé tělo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám