Hlavní obsah

Sparťanští fanoušci se před šlágrem s Ostravou poprali na nádraží

Aktualizováno

Asi čtyři desítky fanoušků Sparty se cestou na zápas první fotbalové ligy v Ostravě odpoledne popraly na nádraží v Hranicích na Přerovsku. Policejní mluvčí Marie Štrbáková řekla, že vystoupili z vlaku a pobili se mezi sebou. Po 17:00 už podle ní měla policie situaci pod kontrolou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fanoušci fotbalové Sparty Praha přijíždějí na nádraží v Ostravě před prvoligovým zápasem s Baníkem Ostrava.

Článek

Štrbáková potvrdila, že fanoušci poškodili vagón, v němž jeli.  "Dva fanoušky jsme v souvislosti s potyčkami na místě zadrželi," uvedla mluvčí.

Na příjezd sparťanských fanoušků do Ostravy dohlížely desítky policistů

Na nádraží zasahovala speciální pořádková jednotka z Ostravy a olomoučtí policisté, kteří sledovali průjezd fanoušků celým krajem. Sparťané poté nastoupili do dalšího vlaku do Ostravy. Tam jich asi 150 dorazilo po 18. hodině.

Na fanoušky dohlíží i vrtulník

I když pro ně měla policie připraveny na ostravském nádraží autobusy, vyrazili fanoušci přes město na stadión pěšky.

Policie vyhodnotila zápas jako rizikový. Zejména vzhledem k možné účasti fotbalových „fans“ z Polska zajišťují klid v ostravských ulicích i společné česko-polské hlídky. Ze vzduchu monitoruje situaci vrtulník, policistům navíc pomáhají i strážníci Městské policie Ostrava.

„Cílem je standardní zajištění veřejného pořádku, ochrana životů, zdraví a majetku občanů, eliminace výtržností i potenciálních konfliktů mezi fanoušky,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. V pohotovosti jsou i příslušníci speciální pořádkové jednotky.

Reklama

Výběr článků

Načítám